ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΥ
«Μαθαίνεις νέα πράγματα και προετοιμάζεσαι καταλλήλως, έτσι ώστε κάποια στιγμή να είσαι έτοιμος να αρπάξεις την ευκαιρία και να δείξεις τις ικανότητές σου στην πρώτη ομάδα» τονίζει ο Παύλος Καθάριος σε ό,τι αφορά στα πρωταθλήματα υποδομής. Ο νεαρός μέσος της Skoda Ξάνθη λέει επίσης ότι «αυτό που δεν χρειάζεται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ο φανατισμός» ενώ αναφέρεται και στους ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει η ακριτική ομάδα λέγοντας ότι: «Κάτι τέτοιο σίγουρα κάνει περήφανη την ομάδα αλλά και τους ανθρώπους της περιφέρειας». Αναλυτικά η συνέντευξη:
Εχεις αγωνιστεί σε αρκετά παιχνίδια στα πρωταθλήματα υποδομής. Ποια θεωρείς ότι είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά των συγκεκριμένων πρωταθλημάτων;
Tα θετικά των Πρωταθλημάτων Υποδομής είναι ότι με τον καιρό, μαθαίνεις νέα πράγματα και προετοιμάζεσαι καταλλήλως, έτσι ώστε κάποια στιγμή να είσαι έτοιμος να αρπάξεις την ευκαιρία και να δείξεις τις ικανότητές σου στην πρώτη ομάδα. Αρνητικό μπορεί να θεωρηθεί μόνο το ότι δεν υπάρχει τόσο ισχυρό κίνητρο, έτσι ώστε ο παίκτης να δώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του, με αποτέλεσμα έτσι να μην μπορεί να αναδειχθεί.
Ποιο θεωρείς ότι είναι το δυνατό σου σημείο και ποιο το αδύνατο;
Πιστεύω ότι το δυνατό μου σημείο είναι η ταχύτητα και η πειθαρχία μου. Αδύνατο σημείο μου ίσως είναι ο σωματότυπός μου, καθώς αυτό μπορεί να είναι μειονέκτημα σε κάποια κόντρα.
Ποιο είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι πριν μπεις στον αγωνιστικό χώρο;
Το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι κάθε φορά, πριν μπω στον αγωνιστικό χώρο είναι το να δείξω τον καλύτερό μου εαυτό και να δώσω όλες μου τις δυνάμεις.
Παράλληλα με το ποδόσφαιρο θα ήθελες να σπουδάσεις; Και αν ναι, τι θα ήταν αυτό;
Είναι πολύ σημαντικό ένας άνθρωπος να έχει γνώσεις σε περισσότερους από έναν τομέα. Αυτό όμως είναι δύσκολο να επιτευχθεί, αφού για να γίνει σωστά, χρειάζεται να αφιερώνεις χρόνο και κόπο. Προκειμένου λοιπόν να συνδυαστούν και τα δύο, πιστεύω πως θα έπρεπε να έχουν παρόμοιο περιεχόμενο – θέμα. Ίσως η Γυμναστική Ακαδημία να είναι οι καλύτερες σπουδές για έναν αθλητή έτσι ώστε να μην παραμεληθεί τίποτα από τα δύο.
Πως αισθάνθηκες την πρώτη φορά που σου είπε ο προπονητής σου να ετοιμαστείς για αλλαγή;
Σίγουρα η πρώτη φορά φέρνει λίγο άγχος, όμως παράλληλα ο ενθουσιασμός και η αποφασιστικότητα είναι τα πρώτα αισθήματα που γεννιούνται μετά από αυτήν την σκέψη και την κίνηση του προπονητή.
Με τι ασχολείσαι στον ελεύθερο χρόνο σου;
Ο ελεύθερός μου χρόνος, όπως σε όλους τους νέους είναι γεμάτος κυρίως από φίλους, συγγενικά πρόσωπα και ξεκούραση.
Η Ξάνθη έχει αναδείξει αρκετά παιδιά από τις ακαδημίες της τα οποία έχουν φτάσει μέχρι την εθνική Ελλάδας. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για μια ομάδα της περιφέρειας;
Είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα να μπορεί να αναδεικνύει παιδιά από τις Ακαδημίες και να τις θεωρεί σημαντικές, καθώς έτσι αποδεικνύει και δίνει την ελπίδα ότι παντού υπάρχουν ταλέντα που μπορούν να καλλιεργηθούν. Κάτι τέτοιο σίγουρα κάνει περήφανη την ομάδα αλλά και τους ανθρώπους της περιφέρειας.
Αγωνιζόμενος στην ομάδα Κ20, πως κρίνεις την πορεία σας την φετινή σεζόν στα πρωταθλήματα υποδομής;
Με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων σίγουρα η φετινή σεζόν δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλή, όμως το κέρδος είναι ότι κατά την γνώμη μου αναδείχθηκαν νέα ταλέντα.
Αν μπορούσες να αλλάξεις κάποια πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ποιά θα ήταν αυτά;
Ίσως αυτό που δεν χρειάζεται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ο φανατισμός των οπαδών, ο οποίος πολλές φορές έχει δυσάρεστα αποτελέσματα.
-Κεφάλαιο Εθνική ομάδα. Ποιοι είναι οι στόχοι σου;
Σαφώς η συμμετοχή στην Εθνική ομάδα είναι μεγάλη τιμή και διάκριση για έναν αθλητή. Κύριος στόχος μου είναι να καθιερωθώ σ’ αυτήν και επιπλέον να αποτελέσω ένα υπολογίσιμο κομμάτι της.